Ηράκλειο: Δεν ξεχνούν τους δικούς τους ανθρώπους που "έφυγαν" σε τροχαίο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, 14:45
Ηράκλειο: Δεν ξεχνούν τους δικούς τους ανθρώπους που "έφυγαν" σε τροχαίο
Κρατώντας στα χέρια τους τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων και με τις μνήμες ακόμα νωπές και γεμάτες πόνο, συγγενείς θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιείται σήμερα έξω από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο κέντρο του Ηρακλείου.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση για τη εκδήλωση αναφέρονται τα εξής:

Θα ήμαστε εκεί για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε όλους όσους έχασαν την ζωή τους -χωρίς απολύτως κανένα λόγο- στην άσφαλτο. Για να ζητήσουμε σεβασμό στη Μνήμη τους και στα δικαιώματα των ιδίων και των οικογενειών τους. Για να θυμίσουμε και να θυμηθούμε πως οι θάνατοι από τις τροχαίες συγκρούσεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Πολλαπλάσιοι συνάνθρωποι μας μένουν ανάπηροι από τον σύγχρονο Μινώταυρο και επιπλέον υφίστανται μια εκδικητική μανία ζώντας ουσιαστικά υπό περιορισμό σε μια εχθρική πόλη.Για να τιμήσουμε αυτούς που προσπαθούν μετά τη σύγκρουση να σώσουν ότι/όσους περισσότερους μπορούν (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική κλπ).

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για αυτή την εκδήλωση.

Ως πότε θα μετράμε νεκρούς;

Ως πότε θα ακούμε ευχές για την μείωση των τροχαίων;

Τα τροχαία Δεν είναι «ατυχήματα» .

Είναι προβλέψιμα και άρα μπορούν να προληφθούν. Κανένας θάνατος στον δρόμο δεν είναι αποδεκτός.

Καλούμε κάθε οικογένεια που έχει βιώσει αυτό το φοβερό συμβάν, αλλά και κάθε πολίτη που δεν θέλει να το βιώσει να ρθή μαζί μας.

Χωρίς Δράση δεν υπάρχει Μνήμη.

Απαιτούμε Δικαιοσύνη και Σεβασμό στα Θύματα των Τροχαίων. Μιλάμε για Ανθρώπους και όχι για αριθμούς. Για ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο δρόμο, αγνοήθηκαν από την κοινωνία, ποδοπατήθηκαν από τη δικαιοσύνη.

Απαιτούμε μια δέσμη σταθερών – μακροπρόθεσμων μέτρων, δέσμη μέτρων που θα είναι εστιασμένη στον άνθρωπο και όχι στο αυτοκίνητο, που θα εκμηδενίσει τις τροχαίες συγκρούσεις.

Όχι αύριο. ΤΩΡΑ.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Φωτογραφίες με θύματα τροχαίων ατυχημάτων
Πηγή: e-kriti.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, 14:45