Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019, 20:10
Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης

Με τη σύλληψη δύο ατόμων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των δήμων Ηρακλείου και Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης σε αγροτικές τοποθεσίες Δημοτικού Διαμερίσματος του δήμου Ηρακλείου, εντοπίστηκαν τρεις φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά 133 δενδρύλλια κάνναβης (ύψους μεγαλύτερο των 2 μέτρων), στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για την εμπλοκή τους στην καλλιέργεια των συγκεκριμένων δενδρυλλίων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 44 και 29 ετών, για τους οποίους διαπιστώθηκε ο τρόπος της δράσης τους.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες του 44χρονου σε Ηράκλειο και σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ακόμη τρία δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 30cm), φυσίγγια και ποσότητα αποξηραμένων τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την αποξήρανση δενδρυλλίων κάνναβης, στην οικία του 44χρονου στο Ρέθυμνο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επιπλέον αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, καθώς και των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου (Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνου και Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου).

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019, 20:13