Δωρεάν ελαιόλαδο στους ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου θα διανεμηθεί τις επόμενες μέρες από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πρόκειται για το λάδι που συνέλεξαν άτομα, τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα είχε επιλέξει η Κοινωνική Υπηρεσία, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αξιοποίηση των ελαιοδέντρων του δήμου, με ταυτόχρονη προσφορά εργασίας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συλλογή έγινε στα 1.300 περίπου ελαιόδεντρα σε ακίνητο του δήμου, γνωστό και ως «μετόχι Γρυλλιωνάκη». Η συλλογή και αξιοποίηση του ελαιοκάρπου υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝΑΛ, μέσω της οποίας προσελήφθησαν οι ωφελούμενοι που υπέδειξε η Κοινωνική Υπηρεσία να συλλέξουν τον ελαιόκαρπο. Οι ωφελούμενοι αμείβονταν με ημερομίσθιο από τη ΔΕΠΑΝΑΛ, ενώ θα μοιραστούν ως bonus το 15% του ελαιολάδου, το οποίο θα παραχθεί από τον καρπό που μάζεψαν. Η ΔΕΠΑΝΑΛ θα κρατήσει όσο ελαιόλαδο αντιστοιχεί στη δαπάνη της συλλογής του ελαιοκάρπου και το υπόλοιπο θα διατεθεί μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συμπολίτες που το έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου.

Η πρώτη ποσότητα του ελαιόλαδου παραδόθηκε σήμερα, με τον δήμαρχο Ηρακλείου να σημειώνει ότι είναι μια πρωτοβουλία που έτυχε αποδοχής από την κοινωνία και θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να ενισχυθεί στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης