Ηράκλειο: Έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων από γυναίκες παραγωγούς

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 15:46
Ηράκλειο: Έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων από γυναίκες παραγωγούς
Έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται από τους γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς και από μεμονωμένες αγρότισσες του Δήμου Ηρακλείου οργανώνεται την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στο αίθριο της Λότζια.

Στόχος της έκθεσης είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή και των προϊόντων οικοτεχνίας από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου.

«Οι γυναίκες αξιοποιώντας τα ίδια αγνά και ποιοτικά προϊόντα που χρησιμοποιούν οι Κρητικοί από τη Μινωική εποχή έως και σήμερα παράγουν παραδοσιακά, ασφαλή, υγιεινά και υψηλής θρεπτικής αξίας τρόφιμα ξαναζωντανεύοντας τον υπέροχο διατροφικό πολιτισμό που κληρονόμησαν από τις γιαγιάδες τους» σημειώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε σχετική ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, επισημαίνει πως χρησιμοποιώντας απλά υλικά και προσαρμόζοντας παραδοσιακά σχέδια σε σύγχρονες κατασκευές οικοτεχνίας - χειροτεχνίας, αναβιώνουν την τοπική πολιτιστική παράδοση και προωθούν στην αγορά μοναδικά σε χρώματα και αισθητική χειροτεχνήματα.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν γυναίκες οινοποιοί, μελισσοκόμοι, παραγωγοί πολλαπλασιαστικού υλικού διακοσμητικών και άλλων φυτών, ειδών χειροτεχνίας, σαπωνοποιίας από αγνό ελαιόλαδο και γάλα από γαϊδουράκια και ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 15:49