Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που «χτυπούσε» αυτοκίνητα από το 2015

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 11:04
Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που «χτυπούσε» αυτοκίνητα από το 2015

Στην εξάρθρωση συμμορίας, η οποία αποτελείτο από τέσσερα άτομα, προχώρησαν άνδρες του β' Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου.

Οι τέσσερις άνδρες (ηλικίας από 33 έως και 87 ετών) διέπρατταν από κοινού κλοπές αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου και στη συνέχεια τα μετέφεραν σε ιδιωτικούς χώρους και τα τροποποιούσαν για να τα πουλήσουν ως ανταλλακτικά.

Ειδικότερα, εξιχνιάστηκαν 10 υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων και κρατικών πινακίδων, που είχαν διαπραχθεί από το 2015 έως το 2018.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 33 και 56 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων, ενώ εις βάρος άλλων δύο ατόμων (ηλικίας 41 και 87 ετών) σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τέσσερα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρεθεί, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν οκτώ κρατικές πινακίδες, δύο σασί Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων και ξυλοκοπτικά μηχανήματα.

Αναλυτικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία:

   * 4 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα

   * Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο άνευ κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας

   * 8 κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας

   * 2 σασί Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων

   * πλήθος κλειδιών πασπαρτού αυτοκινήτων - μοτοσικλετών - οικιών

   * πολεμική ξιφολόγχη

   * αεροβόλο όπλο με αμπούλα αέρα

   * κυνηγετικό όπλο

   * 2 ξυλοκοπτικά μηχανήματα

   * 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

   * σπρέι πιπεριού - παραλυτικού αερίου

   * κλειδί αυτοκινήτου

   * μικροποσότητα κάνναβης.

 Η προανάκριση συνεχίζεται από το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών της πόλης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 11:07