Επικοινωνία με την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων θα έχει –ενδεχομένως και την Παρασκευή (16/12) – η τοπική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 68χρονου συγκυβερνήτη από την Ινδονησία.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν της «κούτας», παραλήφθηκε από το Μαυροβούνιο και θα είχε ως τελικό του προορισμό την Ινδονησία. Επόμενος σταθμός μετά το Ηράκλειο ήταν η Αίγυπτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μαζί με το «δίδυμο αδερφάκι» του ξεκίνησαν μαζί από το Μαυροβούνιο και έφτασαν μαζί στο Ηράκλειο. Το δεύτερο αεροσκάφος παραμένει στην πίστα του «Νίκος Καζαντζάκης» και δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αναχωρήσει για τον τελικό του προορισμό, την Ινδονησία, προκειμένου να το παραλάβει η εταιρία που το αγόρασε και θα το χρησιμοποιούσε είτε για πτήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος είτε για χρήση cargo, δηλαδή μεταφορά φορτίων.

Να σημειωθεί ότι ένα ίδιου τύπου και μοντέλου αεροσκάφος, επίσης καινούριο, είχε πέσει τον Αύγουστο του 2022 στην επαρχία Γκαοντέγκ της Νότιας Αφρικής συμπαρασύροντας στο θάνατο τους επιβαίνοντες σε αυτό. Δημοσιεύματα έκαναν τότε λόγο για πέντε ή έξι νεκρούς. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είχε ξεκολλήσει το αριστερό φτερό του αεροσκάφους κατά την απογείωση.

Πήρε εξιτήριο ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την υγεία του 26χρονου από τη Νότια Αφρική που διασώθηκε, έχει πάρει από χθες (15/12) εξιτήριο και βρίσκεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Ο ίδιος έδωσε κατάθεση σε λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου κα φέρεται να είπε ότι παρουσιάστηκε βλάβη, σκέφτηκαν να επιστρέψουν, όμως το αεροσκάφος έχασε ύψος και αποφασίστηκε η προσθαλάσσωσή του.

Πηγή: creta14.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης