Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει σήμερα η υπόθεση της υπεξαίρεσης του ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι, που λειτουργούσε στο Ηράκλειο.

Ο 47χρονος «σεκιουριτάς» αναμένεται να εξηγήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης πώς προχώρησε στην υπεξαίρεση τόσων χρημάτων και ποιοι ήταν οι λόγοι που τον ώθησαν σε μία τέτοια πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η υπόθεση αυτή, που διαδραματίστηκε το 2015, είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν μαζί με τον 47χρονο ακόμη τρεις υπάλληλοι της ίδιας εταιρείας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας.

Ο 47χρονος υπάλληλος, ούτε λίγο ούτε πολύ κατάφερε, σταδιακά και με μεθοδευμένες κινήσεις, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν, να αφαιρέσει τόσο από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τα οποία τροφοδοτούσε η εταιρεία, όσο και από το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπεξαίρεση-μαμούθ έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, όταν πλέον ο 47χρονος υπάλληλος είχε φύγει με τα χρήματα εκτός Κρήτης.

Ο 47χρονος είχε εμφανιστεί στον εισαγγελέα και είχε αναλάβει την ευθύνη.

Όπως είχε ισχυριστεί τότε ο ίδιος, η απελπιστική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει τον οδήγησε στο να προχωρήσει σε μία τέτοια πράξη και να πάρει τα χρήματα από την εταιρεία, στην οποία εργαζόταν για 10 χρόνια.

Παράλληλα, είχε υποστηρίξει ότι είχε πέσει θύμα μεγάλου κυκλώματος τοκογλύφων, -χωρίς να προσδιορίσει για ποιο λόγο είχε καταφύγει σε αυτούς-, δεχόμενος σοβαρές απειλές για τη ζωή τόσο του ιδίου όσο και των μελών της οικογένειάς του.

Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, έπρεπε να τους δώσει τα χρήματα για να μην κινδυνεύσει κάποιος δικός του άνθρωπος.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης