Με παράνομη σύνδεση στο κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής λειτουργεί επί χρόνια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής των Μαλίων, στο Ηράκλειο, σύμφωνα με έγγραφο της υπηρεσίας της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης προς το διοικητικό συμβούλιο.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το candianews.gr, ο ξενοδόχος είναι δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, της παράταξης δηλαδή του δημάρχου Χερσονήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή που βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα λειτουργεί δημοτικό δίκτυο αποχέτευσης από την αρχή του 2009, όμως ο ιδιοκτήτης δεν φρόντισε να συνδεθεί με τη νόμιμη διαδικασία σε αυτό.

Αντίθετα, συνδέθηκε παράνομα στο κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο και παροχετεύει λύματα για άγνωστο χρονικό διάστημα, χωρίς ποτέ να πληρώσει τα αντίστοιχα τέλη σύνδεσης και χρήσης αποχέτευσης.

Σύμφωνα με το έγγραφο – εισήγηση προς το Διοικητικό της Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ, «σε πρόσφατο έλεγχο που πραγματοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ διαπιστώθηκε ότι έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου και εντός του φρεατίου του Κεντρικού αποχετευτικού αγωγού έχει πραγματοποιηθεί παράνομη σύνδεση στην αποχέτευση με δύο καταθλιπτικούς αγωγούς σχετικά μεγάλης διαμέτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγωγοί οδεύουν προς το φρεάτιο από το εσωτερικό του ξενοδοχείου και την ώρα του ελέγχου παροχέτευαν λύματα με μεγάλη ροή, πιθανότατα μέσω αντλίας.

Τα παραπάνω φαίνονται και στην έκθεση αυτοψίας της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς και σχετικές φωτογραφίες της σύνδεσης».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από την αυτοψία και τα κατασκευαστικά στοιχεία του χώρου γύρω από το φρεάτιο του κεντρικού αγωγού όπου έχει γίνει η σύνδεση, φαίνεται ότι η κατασκευή των δύο αγωγών που οδεύουν από το φρεάτιο του κεντρικού αγωγού προς το ξενοδοχείο, έχουν πραγματοποιηθεί σε πολύ πρώιμο στάδιο αφού δεν φαίνεται τομή στο ασφαλτικό του σκάμματος του κεντρικού αγωγού, ενώ με βάση τα λεγόμενα περιοίκων οι όποιες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει εξ’ αρχής, δηλαδή κατά τα έτη 2006 οπότε και κατασκευάστηκε από τον Δήμο το εν λόγω δίκτυο.

Από όλα τα παραπάνω, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη μονάδα παροχέτευε λύματα στην Βιολογικό Μαλίων για αρκετά χρόνια, άγνωστο πόσα ακριβώς, χωρίς ποτέ να έχει πληρώσει το παραμικρό ποσό.

Το θέμα έφτασε ως το δημοτικό συμβούλιο των Μαλίων, με την  παράταξη «Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου», να ζητεί έγγραφες εξηγήσεις από τον δήμαρχο και την  ΔΕΥΑ Χερσονήσου.

Πηγή: candianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης