Νέοι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Ηράκλειο της Κρήτης, από κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, η Δημοτική Αστυνομία και η τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Όπως δήλωσε στο cretapost o Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι συνεχίστηκαν καθ’ όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου. Οι έλεγχοι οδήγησαν στο «λουκέτο» μίας επιχείρησης για 15 ημέρες ενώ βεβαιώθηκε και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα ελέγχθησαν 10 επιχειρήσεις, εκ των οποίων στη μία που επιβλήθηκε πρόστιμο, υπήρχαν περισσότεροι πελάτες από τον προβλεπόμενο αριθμό με βάση τα τετραγωνικά του καταστήματος ενώ εντοπίστηκαν και άλλες παραβάσεις σε σχέση με τα μέτρα που κάθε επιχείρηση οφείλει να τηρεί.

Μια ημέρα πριν, σύμφωνα με τον κ. Παττατό, έγιναν έλεγχοι στο κέντρο του Ηρακλείου όπου ελέγχθησαν 8 καταστήματα ενώ δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση.

Σύμφωνα με τον κ. Παττακό δεν είναι γνωστό πότε θα συνεχιστούν και με ποια συχνότητα καθώς τα στελέχη της  Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας προχωρούν στους ελέγχους αυτούς απροειδοποίητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από μία εβδομάδα είχαν κλείσει 3 καταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου τα οποία άνοιξαν μετά από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης