«Λουκέτο» σε 10 παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, βάζει ο δήμος, καθώς, όπως διαπιστώθηκε δεν διέθεταν άδεια, με αποτέλεσμα να μην είναι διασφαλισμένες οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών.
 
Όπως αναφέρεται στις αποφάσεις που έχει υπογράψει η αντιδήμαρχος, Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, «οι συγκεκριμένες Μονάδες Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης ιδιωτικού δικαίου, είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από τον Ν.2345/95 και την αριθμ. 2808/97 Υπουργική Απόφαση, άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας».

Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι λειτουργεί επιτροπή που προβαίνει σε ελέγχους σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις-παιδικούς σταθμούς. Έργο της είναι η εξέταση της καταλληλότητας των ακινήτων για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας σε Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης που δημιουργούνται από φορείς Ιδιωτικού Δικαίου, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, εξετάζει την καταλληλότητα των ακινήτων για τη χορήγηση αδειών Λειτουργίας Παιδικών εξοχών και ιδρυμάτων παιδικής προστασίας σύμφωνα με τις ισχύουσες για κάθε περίπτωση διατάξεις.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες πολλοί ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ηράκλειο δεν διαθέτουν άδεια.

Με πληροφορίες από το candianews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης