Ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός νέων εκπαιδευτικών συμμετέχει εφέτος στον θεσμό του κοινωνικού φροντιστηρίου Ηρακλείου, που ο δήμος επεκτείνει και στα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα, καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση οικογένειες.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας Μαρία Καναβάκη συναντήθηκε στη Λότζια με τους εθελοντές καθηγητές που δήλωσαν διαθέσιμοι να συνεισφέρουν στο κοινωνικό φροντιστήριο και να διδάξουν παιδιά γυμνασίων και λυκείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιδήμαρχος τους ευχαρίστησε επισημαίνοντας ότι «είναι ο κορμός του εγχειρήματος και τους έδωσε συγχαρητήρια για την κοινωνική τους ευαισθησία».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα και η Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών έχουν αναλάβει τον συντονισμό και τη λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων.

Έτσι, με στόχο η έναρξη των μαθημάτων να γίνει στις αρχές του Οκτώβρη, συνεχίζονται οι αιτήσεις των εθελοντών εκπαιδευτικών μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου στα γραφεία των τεσσάρων κεντρικών Δημοτικών Διαμερισμάτων και στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα όμως έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής των μαθητών. Στο μεταξύ, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η αντιδήμαρχος Παιδείας είχε σήμερα συνάντηση με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση.

Η κα Καναβάκη ενημέρωσε τους προέδρους για τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου, το οποίο -όπως είπε- μπορεί να δεχτεί και μαθητές από τους οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία για τα ζητήματα που προκύπτουν στα σχολεία των περιοχών αυτών και να γίνει καταγραφή των σημαντικότερων προβλημάτων για να προχωρήσει ο δήμος στην επίλυσή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης