Ολονύχτια μάχη με μικρές εστίες φωτιάς έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που παρέμειναν στο εργοστάσιο στρωμάτων και λευκών ειδών της οικογένειας Βατσινά στο Βιοτεχνικό Πάρκο Τυλίσου, το οποίο το απόγευμα της Κυριακής κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Συνολικά 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα παρέμειναν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς λόγω των εύφλεκτων υλικών που περιείχαν οι αποθήκες του εργοστασίου συνεχώς «ξεπηδούσαν» νέες εστίες φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε γύρω στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής, άφησε πίσω της στάχτη και αποκαΐδια, αφού έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί και σε παρακείμενες επιχειρήσεις, καθώς τα εύφλεκτα υλικά βοηθούσαν στην επέκταση της πύρινης λαίλαπας με γρήγορο ρυθμό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης ρίχτηκαν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν επίσης δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγίου Νικολάου και του Ρεθύμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν αμέσως στο σημείο για προληπτικούς λόγους, ενώ υδροφόρες, μηχανήματα και διάφορα άλλα μέσα εστάλησαν στο ΒΙΟΠΑ Τυλίσου από τους Δήμους Ηρακλείου και Αρχανών Αστερουσίων έπειτα από σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου.

Στο σημείο βρέθηκαν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ενώ με όποιο μέσο μπορούσαν συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και εθελοντές.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης