Ηράκλειο: Ορκωμοσία φοιτητών Ιατρικής με τηλεδιάσκεψη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 17:37
Ηράκλειο: Ορκωμοσία φοιτητών Ιατρικής με τηλεδιάσκεψη

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα ορκιστούν την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου δέκα προπτυχιακοί, εννέα μεταπτυχιακοί και έξι διδάκτορες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Ήταν προγραμματισμένη ορκωμοσία και από το να έρχεται ένας ένας φοιτητής στη γραμματεία, να ορκίζεται και να παίρνει το πτυχίο του, κρίναμε ότι η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, θα βοηθούσε όχι μόνο γιατί αρκετοί θα έπρεπε να έρθουν από άλλα σημεία της χώρας, αλλά επιπλέον θα είχε έναν χαρακτήρα τελετής, ακόμη και με αυτό τον τρόπο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Γιώργος Κοντάκης.

Η διαδικασία, που θα υποστηριχθεί από τη Γραμματεία της σχολής, θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 και είναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε ελληνικό πανεπιστήμιο, στη διάρκεια της περιόδου που κυρίαρχο ζητούμενο είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Νομίζω ότι θα έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους φοιτητές. Άλλωστε παρά τις διαφορές από μια κλασική ορκωμοσία, οι ίδιοι θα μπορούν κοντά τους να έχουν τα μέλη της οικογένειάς τους. Ήδη, πάντως, έχουμε θετικές απαντήσεις από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και διδάκτορες, ενώ περιμένουμε και εμείς να δούμε πώς θα είναι αυτή η διαδικασία», συμπλήρωσε ο κ. Κοντάκης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 17:37