Θεωρήθηκε ο βασικός ύποπτος για τη χθεσινή διπλή φωτιά στο Τσιφούτ Καστέλι και οι άνδρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διενεργούσαν την προανάκριση για την εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 8:00 το βράδυ της Παρασκευής, προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Τότε ήταν που ξεκίνησε μια πολύωρη περιπετειώδης καταδίωξη, με πρωταγωνιστή τον 75χρονο άνδρα, ενώ την ίδια ώρα δύναμη της Πυροσβεστικής από το Κλιμάκιο του Πύργου προσπαθούσε να θέσει τη διπλή φωτιά υπό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο στάδιο της προανάκρισης οι πυροσβέστες εντόπισαν ενδείξεις που συνέδεαν τον ηλικιωμένο άνδρα με το ξέσπασμα των δύο πυρκαγιών και κινήθηκαν για να τον συλλάβουν. Ο ύποπτος, όμως, κατάφερε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του.

Κατά τη φυγή του, έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα πυροσβεστικό όχημα αλλά και σε ένα άλλο ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ στη συνέχεια, αφού έσπασε το παράθυρο του δικού του οχήματος, κατάφερε να ξεφύγει μέσα στη νύχτα τρέχοντας.

Τον 75χρονο άνδρα αναζητούσαν πυροσβέστες αλλά και αστυνομικοί και τις πρώτες πρωινές ώρες ο ίδιος εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις δύο φωτιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια συνελήφθη και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι φλόγες τις οποίες οι πυροσβέστες πρόφτασαν να περιορίσουν έγκαιρα κατέστρεψαν περίπου ένα στρέμμα έκτασης με καλάμια και σκουπίδια.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης