Με την πρόταση του εισαγγελέα αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού μίας Βρετανίδας τουρίστριας από δύο ομοεθνείς της τον Ιούλιο του 2015.

Η δίκη ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου με την κατάθεση της 22χρονης σήμερα κοπέλας, η οποία περιέγραψε τα όσα βίωσε εκείνο το μοιραίο βράδυ από τους βιαστές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε, εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλιά της, με τους δύο 24χρονους σήμερα Βρετανούς να την πηγαίνουν με τη βία σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και να τη βιάζουν εναλλάξ.

Μάλιστα, τα όσα έζησε τη στιγμάτισαν, με αποτέλεσμα, μόλις επέστρεψε στην πατρίδα της, εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, διότι είχε προβεί σε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας.

Κατά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν -για ακόμη μία φορά- πως υπήρξε συνουσία με τη θέληση του θύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, περιέγραψαν τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ λέγοντας πως η ίδια τους ακολούθησε μετά το μπαρ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Η πρωτόδικη απόφαση

Τον Ιούνιο του 2017 η υπόθεση έφτασε για πρώτη φορά στα δικαστήρια, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου να κρίνει ενόχους τους δύο κατηγορουμένους.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Ωστόσο, η έφεσή τους είχε αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα οι άνδρες να καταβάλουν χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ ο καθένας, για να αφεθούν ελεύθεροι και να δικαστούν εκ νέου σε δεύτερο βαθμό.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης