Σε ετοιμότητα βρίσκονται υπηρεσίες, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι δήμων, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Τζανοκωστάκης, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης, «συνεδριάζουμε για να δούμε τον βαθμό ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών σε περίπτωση πλημμυρικού φαινομένου ή σε έντονη χιονόπτωση. Παρά τον καλό σχεδιασμό που έχουμε και την άριστη συνεργασία με όλους τους δήμους, σώματα ασφαλείας, υπηρεσίες, φορείς, δυστυχώς τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πενιχρά. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στους πόρους της αυτοδιοίκησης και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για την αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης