Το μεσημέρι της Παρασκευής θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή οι δύο Κρητικοί που συνελήφθησαν την Τρίτη, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης ποσότητας κάνναβης μεγαλύτερης των 52 κιλών, που εντοπίστηκε χθες το πρωί, μέσα σε αυτοκίνητο, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Αμφότεροι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν νωρίτερα την Τετάρτη στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στον 36χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στον 40χρονο για απλή συνέργεια στην εν λόγω διακίνηση.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος, ο οποίος ενοικίασε το αυτοκίνητο, με το οποίο μεταφέρθηκε από τον Πειραιά στο Ηράκλειο το φορτίο «μαμούθ», υποστηρίζει ότι επ’ ουδενί δεν γνώριζε το παραμικρό για τη μεταφορά του χασίς.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Γιώργος Στειακάκης: «Η βαρύτητα της υπόθεσης είναι δεδομένη λόγω της ποσότητας (σ.σ. του χασίς). Από εκεί και πέρα, όμως, όση και να είναι η ποσότητα, αυτό το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί, είναι η εμπλοκή του καθενός από τους κατηγορούμενους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο συλληφθέντες θα μεταφερθούν ξανά στα δικαστήρια, στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης