Ηράκλειο: Στους δρόμους οι καθηγητές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 09:14
Ηράκλειο: Στους δρόμους οι καθηγητές
Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα, στις 19.00, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο το ΠΑΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή η Γραμματεία Ηρακλείου ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα 5μελή και 15μελή σχολείων, κάθε φορέα να καταδικάσουν την επιστράτευση των καθηγητών και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο, Δευτέρα, 7μ.μ., στην πλ. Ελευθερίας. Ειδικό κάλεσμα απευθύνει στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και στο Δ.Σ. του συλλόγου δασκάλων "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος".

Καταδικάζουμε την επιστράτευση των καθηγητών που αποφάσισε η συγκυβέρνηση για μια ακόμα φορά, ώστε να καταστείλει την αντίσταση των καθηγητών. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Η επιστράτευση αυτή αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως, επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης.

Είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση, να καμώνεται ότι νοιάζεται για το "πρώτα ο μαθητής" που πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις!

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και το προεδρικό διάταγμα. Η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της όλο το οργανωμένο κίνημα, μαζί και τις λαϊκές οικογένειες.

Κανείς να μη μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.

Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης. Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την επιστράτευση, την τρομοκρατία, το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει.

Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.

Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.

Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΗ 2013 7μμ στην ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 09:25