Μεγάλη είναι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να δαμάσουν τις πύρινες γλώσσες που καίνε και γεωργικές εκτάσεις στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης μάλιστα, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 58χρονο άνδρα του Π.Σ. ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο κοντινό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιχείρηση κατάσβεσης και οι “δασοκομάντος”

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία υπήρξε άμεση κινητοποίηση, με οχήματα και προσωπικό να ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες. Συγκεκριμένα, διατέθηκαν 11 πυροσβεστικά οχήματα με περισσότερους από 40 πυροσβέστες, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων. Επίσης, επιχείρησαν στην περιοχή και δύο πεζοπόρα τμήματα του Π.Σ., ενώ ο δήμος Γόρτυνας διέθεσε μια υδροφόρα και ένα πυροσβεστικό όχημα.

Νέα φωτιά στη Λυγαριά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Ηρακλείου μετά από φωτιά που ξέσπασε σε απόσταση αναπνοής στον παραθαλάσσιο οικισμό της Λυγαριάς, του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στο σημείο βρίσκονται 3 οχήματα με 2 ομάδες πεζοπόρων καθώς και μηχανήματα του Δήμου ωστόσο οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Προς το παρόν πάντως, δεν κινδυνεύουν σπίτια ή ανθρώπινες ζωές ενώ οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην επεκταθεί η φωτιά στον παρακείμενο οικισμό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές η πυρκαγιά ξεκίνησε από εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο σε χώρο οικοπέδου και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Με πληροφορίες από ekriti.gr , cretapost.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης