Το Δικαστήριο του Βάμου δικαίωσε χρεωμένο πατέρα, ο οποίος ξέφυγε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, από την πίεση της μοναδικής πιστώτριας τράπεζας.

Η τράπεζα, στο δικαστήριο, προσπάθησε να προβάλει ως μη νόμιμη την αίτηση του δανειολήπτη, ζητώντας την απόρριψή της «περί δόλιας προέλευσης» του αιτούντος σε αδυναμία πληρωμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εν λόγω καταναλωτής είναι ηλικίας 38 ετών, έγγαμος, με δύο ανήλικα παιδιά και στο επάγγελμα εποχιακός εργάτης σε ξενοδοχείο.

Η οφειλή του δανειολήπτη ανερχόταν συνολικά στο ποσό των 100.526,74 ευρώ, σε μία και μοναδική τράπεζα.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει: οικία 69,66 τ.μ σε οικόπεδο 2.296.11 τ.μ στην κτηματική περιφέρεια του χωριού Κουρνάς Αποκορώνου Χανίων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί των παραπάνω αναφερομένων, το Ειρηνοδικείο του Βάμου αποφάσισε να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη, με σκοπό την απαλλαγή του κατά 60%, αφού τηρηθούν οι όροι της ρύθμισης.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ.14 / 2017, απόφαση το Ειρηνοδικείο Βάμου, αποφάσισε:

Ρύθμιση των χρεών του δανειολήπτη, με μηνιαίες καταβολές, επί 21 μήνες ποσού 100 ευρώ. Σε σύνολο, θα καταβάλει 21Χ 100 =2.100 ευρώ

«Κούρεμα» του χρέους (υπόλοιπα των απαιτήσεων) κατά 60%, που δεν καλύφθηκαν από τις πιο πάνω ρυθμίσεις, ποσού 57.538 ευρώ.

Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία του αιτούντος, η οποία του ανήκει κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, σε ποσοστό 100%.

Υποχρεώνει τον αιτούντα να καταβάλει για τη διάσωση της κατοικίας το ποσό 179,30 ευρώ σε 204 ισόποσες μηνιαίες δόσεις επί 17 χρόνια.

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης