Με εξάντληση κάθε νομικής διαδικασίας «για τη διαφύλαξη της λειτουργίας του ιατρικού επαγγέλματος» προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε περίπτωση που δεν εισακουσθούν οι προτάσεις του για τα μηνιαία ελάχιστα όριο συνταγογράφησης.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο ΙΣΑ μετά την ενημέρωση για τα μηνιαία όρια συνταγογράφησης «ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση της υγείας θα επιτευχθεί θέτοντας πρωτίστως τους πυλώνες του ελέγχου, υλοποιώντας την συνταγογράφηση βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines), έτσι ώστε να καθιστά αδύνατη την μετακύλιση του βάρους στον ίδιο τον ασθενή της επιλογής του φαρμάκου του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο ΙΣΑ υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ότι «προσέφυγε από την πρώτη στιγμή κατά της αρχικής Υπουργικής Απόφασης που έθεσε για το μέτρο του “πλαφόν” στη συνταγογράφηση και είχε δικαιωθεί δυνάμει της υπ΄αριθμόν 59/2014 απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας».

«Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας στον Υπουργό Υγείας, πλην όμως εάν δεν υλοποιηθούν όσα έχουμε θέσει κατ΄επανάληψη, θα εξαντλήσουμε και πάλι κάθε νομική διαδικασία για την διαφύλαξη της λειτουργίας του ιατρικού επαγγέλματος» αναφέρει ο Σύλλογος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης