Την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα (κακούργημα) της διεύθυνσης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και τον φερομένων ως μελών της, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας Αδαμαντία Οικονόμου αγoρεύοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, από την αποτίμηση των στοιχείων της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής συμμετείχε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο σχεδιασμό των εγκληματικών πράξεων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

«Δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση στους κόλπους της Χρυσής Αυγής». Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε απαλλάσσοντας με την πρότασή της σύσσωμη την ηγεσία του κόμματος η Εισαγγελέας της Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενη ακόμη και τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, πρώην βουλευτών όπως του Ηλία Κασιδιάρη, η εισαγγελική λειτουργός αμφισβήτησε ευθέως τους προστατευόμενους μάρτυρες που με τις καταθέσεις τους από την έναρξη της έρευνας μέχρι και το ακροατήριο στήριξαν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Η κ. Οικονόμου θεώρησε μάλιστα μεμονωμένα όλα τα περιστατικά βίας που έχουν καταγραφεί σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές αιτιάσεις είναι έως και εξωπραγματικές.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου, οπότε και θα δοθεί η ύστατη μάχη των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής προκειμένου να καταδείξουν το κατηγορητήριο στους δικαστές που θα πάρουν και την τελική απόφαση. Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή η εισαγγελική πρόταση είναι σκανδαλώδης και μαρτυρά την ύπαρξη ενός παρακράτους που φθάνει μέχρι και τη Δικαιοσύνη και μας επαναφέρει σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης