Η εισαγγελική έρευνα για τη Novartis δεν πρέπει να παγώσει ούτε για μία στιγμή. Με το σκεπτικό αυτό, η εισαγγελέας Εφετών Ουρανία Σταθέα όχι μόνο αντικρούει όλες τους ισχυρισμούς που έχουν προβάλει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών που διενεργούν την έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis , αλλά ζητεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η έρευνα τάχιστα «για το καλό της πολιτείας και της Δικαιοσύνης», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Έτσι, η κ. Σταθέα θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος να «μπλοκάρει» η έρευνα ούτε ως προς το γιατρό , σύζυγο της κ. Ράικου, μέχρι να κριθεί τον ερχόμενο Μάρτιο η αγωγή κακοδικίας που το ζευγάρι έχει καταθέσει σε βάρος των εισαγγελέων διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός σε πρόταση της προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο καλείται να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας με την οποία η κ. Ράικου με το σύζυγό της ζητούν από τους τρεις εισαγγελείς αποζημίωση συνολικού ύψους 300.000 ευρώ.

Η κ. Σταθέα ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς με τη στάση τους μεροληπτούν ή ευθύνονται για τη διαρροή των στοιχείων της δικογραφίας που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον σύζυγο της κ. Ράικου.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών είναι αυτό που θα αποφανθεί τελικά με βούλευμά του για την τύχη της έρευνας που διενεργεί η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με τους δύο επίκουρους εισαγγελείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης