Εισαγγελέας: Όχι στην αποφυλάκιση της Σταμάτη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015, 14:50
Εισαγγελέας: Όχι στην αποφυλάκιση της Σταμάτη
Την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Βίκυς Σταμάτη πρότεινε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας, τόνισε ότι η Βίκυ Σταμάτη κατέστη για λίγες ώρες φυγόποινη μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαϊτειο. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, η αιτούσα υποστήριξε ότι αυτή τη συμπεριφορά της οφείλεται στη μεγάλη αγάπη της, για το παιδί της. «Είναι όμως έτσι τα πράγματα;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Κατά τον εισαγγελέα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλο δεν έφυγε για να δει το παιδί της, διότι σύμφωνα με τον ίδιο η σκέψη ότι το ανήλικο αγόρι μπορεί να πληγωθεί την απέτρεπε, όπως η ίδια ανέφερε. «Σκοπός της ήταν η φυγή», είπε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελλικός λειτουργός είπε η Βίκυ Σταμάτη δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταρραγμένης γυναίκας. «Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση η παραμονή της στο Δρομοκαϊτειο θα συνδράμει στην παροχή βοηθείων προς την εκείνη».

Για τον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη ο εισαγγελέας επισήμανε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν συγγενείς της που το υπεραγαπούν, έχει την εκπαίδευσή του, έχει την εποπτεία τριών συγγενικών προσώπων και δεν είναι σε κατάσταση τέτοια που να του προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη».

Την τελική απόφαση για το αν η Βίκυ Σταμάτη θα αποφυλακιστεί ή όχι θα την λάβει το δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015, 14:57