Εισαγγελική έρευνα για παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013, 17:41
Εισαγγελική έρευνα για παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών
Μετά από την αποστολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρη Καλογερόπουλο του υπουργού υπουργός Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη της ανώνυμη επιστολή-καταγγελία που είχε λάβει, ξεκίνησε έρευνα για παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών. Ο κ. Μιχελάκης ενημέρωσε τους αρμοδίους την Παρασκευή.

Ειδικότερα, ως αποστολέας της επιστολής η οποία περιήλθε στο γραφείο του εμφανίζονταν «Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων». Με αυτήν γίνονταν καταγγελίες για παραβατικότητα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης αλλοδαπών.

Μεταξύ των άλλων καταγγέλλουν ότι «το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλε βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, δηλαδή όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου. Με το ανάλογο τίμημα όμως ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια...» αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της εν λόγω Διεύθυνσης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013, 17:47