Διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία το πόρισμα για τη ΜΚΟ Human Rights 360 από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης κονδυλίων που προορίζονταν για πρόσφυγες.

Η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών θα ερευνήσει το ενδεχόμενο κεντρικά πρόσωπα της ΜΚΟ να έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και παραβίαση διατάξεων που αφορούν στις επιχορηγήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πολυσέλιδο πόρισμά της η Αρχή φέρεται να περιγράφει οικονομικές δράσεις που παραπέμπουν σε τριγωνικές συναλλαγές, με διακίνηση χρημάτων μέσω οργανώσεων που σχετίζονται με στελέχη της ΜΚΟ και τελικούς αποδέκτες συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση ενώ στη συνέχεια θα αξιολογηθεί το σύνολο των στοιχείων προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Αρχή για το Ξέπλυμα έχει «παγώσει» τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν οι ελεγχόμενοι, μεταξύ των οποίων και συγγενικό πρόσωπο του εκπροσώπου της ΜΚΟ .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας «είναι ανακριβή και εσφαλμένα» και σημειώνει ότι κάθε χρόνο ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης