Έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες στρατιωτικών ή άλλων αρμόδιων στελεχών υπηρετούντων στο στράτευμα που εμπλέκονται στη διαρροή των εγγράφων που αφορούν την υπόθεση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ξεκινά, με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η έρευνα ωστόσο αναμένεται να στραφεί προς κάθε κατεύθυνση και να επεκταθεί ακόμη και προς την πλευρά των ΜΜΜΕ, αναζητώντας ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων σχετικά με την πώληση στρατιωτικού υλικού(300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με την παραγγελία της ζητεί να ερευνηθεί σε πρώτη φάση από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο ) αν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα και αν υπήρξε πράγματι διαρροή η οποία ασφαλώς είναι παράνομη. Έτσι, σε πρώτο στάδιο η έρευνα θα επικεντρωθεί στις τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο στράτευμα προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός εμπλοκής τους και η έκταση της διαρροής.

Εφόσον διαπιστωθούν ευθύνες εκτός των στρατιωτικών, η έρευνα θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, όπως τους υπευθύνους μερίδας του Τύπου που δημοσίευσαν τα επίμαχα έγγραφα.

Πριν από λίγες ημέρες, η κ. Δημητρίου είχε ζητήσει από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να εξακριβώσει εάν έχουν διαπραχθεί διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να δρομολογηθούν τα δέοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης