Εισαγγελική έρευνα για την Ιατροδικαστική του ΑΠΘ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 19:20
Εισαγγελική έρευνα για την Ιατροδικαστική του ΑΠΘ
Στο «μικροσκόπιο» του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης μπαίνει το Εργαστήρι Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ύστερα από καταγγελία για ιατροδικαστικές πράξεις που πραγματοποιούνταν εκτός του νόμιμου ωραρίου και «χρεώνονταν» πολύ ακριβότερα από το προβλεπόμενο κόστος.

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, στον οποίο έφτασε η καταγγελία, ερευνά το ρόλο καθηγητή ιατροδικαστικής, που, κατά το διάστημα 2012-14 ήταν ο υπεύθυνος επιστημονικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου διενεργούνταν, μέσα σε συγκεκριμένες ώρες, πράξεις, όπως νεκροτομές και ταριχεύσεις. Το ωράριο λειτουργίας ήταν από 7 το πρωί με 3 μετά το μεσημέρι, αλλά, όπως καταγγέλθηκε, σε πολλές περιπτώσεις οι παραπάνω ιατροδικαστικές πράξεις τελέστηκαν εκτός του συγκεκριμένου ωραρίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις η "ταρίφα" για τους συγγενείς των νεκρών φέρεται ότι ξεκινούσε από 300 ευρώ, φτάνοντας ακόμη και τα 500 ευρώ.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στην υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκονται και γραφεία τελετών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία ανέθεσε σε Πταισματοδίκη για να διαπιστωθεί εάν τελούνται τα αδικήματα της δωροδοκίας, της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016, 19:23