Τη διενέργεια έρευνας διέταξε στο ΣΔΟΕ ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος έπειτα από καταγγελία βορειοελλαδίτη εφοπλιστή ότι έπεσε θύμα απάτης από τραπεζικά στελέχη, με συνέπεια ο στόλος του σήμερα να παραμένει επιχειρηματικά αναξιοποίητος.

Όπως κατήγγειλε ο εφοπλιστής, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, το 2010, προέβη στη σύναψη συμφωνίας για τραπεζικό δάνειο ύψους 58 εκατ. δολαρίων. Μια σειρά όμως γεγονότων που διαπιστώθηκαν αργότερα, όπως περιγράφει ο ίδιος στην έγκλησή του, οδήγησαν την επιχείρησή του να υποστεί ζημιά που ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Όπως κατήγγειλε, οι εμπλεκόμενοι τραπεζικοί υπάλληλοι «παρέστησαν ψευδώς και παρασιώπησαν αθέμιτα κρίσιμα γεγονότα, τα οποία εάν γνώριζε δεν θα προχωρούσε στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απάτης (τετελεσμένη ή σε απόπειρα), της πλαστογραφίας με χρήση, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις, ενώ, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελικός λειτουργός στην παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ζητά να γίνει έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση τραπεζικών στελεχών.

Πηγή: Εφ. Μακεδονία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης