Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έπειτα από ανώνυμες επιστολές με καταγγελίες για φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία προμηθεύεται το εν λόγω νοσοκομείο για τις ανάγκες των ασθενών του, αλλά ένα μέρος αυτών καταλήγει στο εξωτερικό.

Στις επίμαχες επιστολές «στοχοποιούνται» δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να υπεξαιρούν φάρμακα από το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, τα οποία -στη συνέχεια- φέρονται να εξάγουν έναντι αμοιβής σε γειτονική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, τα καταγγελλόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι είναι γιατροί, ενώ ως χώρα προορισμός των φαρμάκων πιθανολογείται η Βουλγαρία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπεξαιρεθέντα φάρμακα κατατάσσονται στην κατηγορία των ακριβών φαρμάκων και αποτελούν μέρος των σκευασμάτων που προορίζονται για διάθεση σε ασθενείς του «Θεαγένειου» οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες και αφού αξιολόγησε τα στοιχεία, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης διέταξε έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με το ερώτημα να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα εκτείνεται τουλάχιστον στο διάστημα της τελευταίας πενταετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης