Την προφυλάκιση της 27χρονης Γερμανίδας, καθηγήτριας ξένων γλωσσών, που είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η εισαγγελέας. Επιμένοντας στην ίδια άποψη που είχε όταν γνωμοδότησε μετά την απολογία της 27χρονης Γερμανίδας στην ανακρίτρια, η εισαγγελέας έκρινε ότι θα πρέπει να προφυλακιστεί.

Αντίθετη γνώμη, πάντως, είχε εκφράσει η ανακρίτρια, με αποτέλεσμα η 27χρονη να αφεθεί ελεύθερη, έως ότου αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο. Οι συνήγοροί της, Μαρίνα Δαλιάνη και Χάρης Λαδής, σε γραπτή δήλωσή τους, επικαλούμενοι και την «γκάφα» της ΕΛ.ΑΣ. περί τρομοκρατικού παρελθόντος της μητέρας της 27χρονης, κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη εμμονή των Αρχών στο πρόσωπό της. Στη δήλωσή τους αναφέρουν: « Η σύλληψη της Fee – Marie Meyer υπό τη σκιά ενός καφκικού σεναρίου σχετικά με το ”τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν” της, οδήγησε σε ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα κατά της προσωπικότητας της ίδιας, των γονιών της, αλλά και του κράτους δικαίου, του οποίου μάρτυρας έγινε όλη η ελληνική και η γερμανική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την εκ των υστέρων επίσημη αποκήρυξη του μεγαλειώδους σφάλματος αστυνομίας και Μ.Μ.Ε., που οδήγησε ακόμη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε συστάσεις για διασταύρωση των στοιχείων που αφορούν τους πολίτες πριν τη δημόσια ανακοίνωσή τους, η εισαγγελική αρχή, με τη σημερινή πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών υπέρ της προσωρινής κράτησης της κας Meyer, καταδεικνύει την αδικαιολόγητη εμμονή της, στην αρχική, δυσώδη κατασκευή. Αναμένουμε από το Συμβούλιο, με την απόφασή του, να αποκαταστήσει, όχι μόνο τη χαμένη τιμή της Fee – Marie Meyer, αλλά κυρίως τη χαμένη τιμή της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης