Εισαγγελική παρέμβαση για τα σχόλια μέλους του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 18:00
Εισαγγελική παρέμβαση για τα σχόλια μέλους του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο
Οι απειλές μέσω Facebook, από το Ρουβίκωνα διά ενός εκ των ιδρυτικών μελών του ότι «μπορεί να χυθεί αίμα» στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Μακεδονικό έγιναν αιτία να παρέμβει άμεσα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παραγγέλλοντας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η κ. Δημητρίου μαζί με την έγγραφη παραγγελία της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του απέστειλε όλα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) και ένα βίντεο.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση ενός από τα ιδρυτικά μέλη του Ρουβίκωνα στη προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Λίγο αργότερα κι ενώ η πρώτη επίμαχη ανάρτηση έκανε τον γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, το μέλος του Ρουβίκωνα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση, στην οποία ανέφερε: «Ασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εαν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 18:01