«Άνθρακας» αποδεικνύεται, σύμφωνα με τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ο… θησαυρός των εγγράφων του FBI που παρέδωσε ο Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση Novartis.

Η μεγαλύτερη αποδεικτική αξία των εγγράφων συνίσταται, όπως τονίζουν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, στο ότι ο κ. Αγγελής όχι μόνο τα υπεξαίρεσε παράνομα από το γραφείο τους ως άλλοτε επόπτης τους, αλλά  συνεχίζει  να τα κατέχει. Στην πραγματικότητα πάντως, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μόνο το ένα εξ’ αυτών είναι απόρρητο έγγραφο των Αμερικανικών Αρχών. Τα υπόλοιπα είτε είναι επίσημα μεταφρασμένα έγγραφα της δικογραφία που δεν προέρχονται από τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ είτε αφορούν άλλη υπόθεση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σκοπό «την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας και του θεσμού της Δικαιοσύνης», η  Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της:

«Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως Επόπτη μας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας μας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως μη όφειλε, πρέπει να επισημάνουμε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας μας και του θεσμού της Δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα: α) το με αριθμ Φ 09222/5039 και β) το με αριθμ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσημες μεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εμάς στην Βουλή των Ελλήνων. Σε ότι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αμερικανικές αρχές η υπηρεσία μας δεν έχει να κάνει κανενα απολυτως σχολιο ως εχει υπηρεσιακη υποχρεωση αλλα και σε ενδειξη της απαιτουμενης σοβαροτητος. Αναμένουμε τη συνέχεια ‘νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης