Οι εισαγγελείς, απαντώντας στις επιφυλάξεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για τις μίζες, διαβεβαίωσαν ότι στόχος είναι η διασφάλιση μιας δίκαιης δίκης.

Η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη κατά την αγόρευσή της τόνισε ότι «ζούμε μια οικονομική κατάρρευση, η οποία συνεπάγεται κοινωνική-οικονομική κρίση, κρίση θεσμών, ενώ είναι διάχυτη απαίτηση του ελληνικού λαού να τιμωρηθούν όσοι συνετέλεσαν σε αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ωστόσο, εμείς πιστεύουμε ότι η αναστήλωση των θεσμών γίνεται μόνο με την προστασία τους και την εμπέδωση εμπιστοσύνης σε αυτούς. Είμαστε προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και στις διεθνείς συμβάσεις. Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα, δεν θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες, είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες. Σκοπός μας είναι η διασφάλιση μιας δίκαιης δίκης για τους κατηγορουμένους» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Πάνος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε: «Θέλω να δηλώσω ότι ο εισαγγελέας εγκατέστη εδώ και έχει υποχρέωση να αναζητήσει την αλήθεια. Όχι μόνο τα στοιχεία ενοχής αλλά και αθωότητας του κατηγορουμένου. Το δικαστήριο και ο εισαγγελέας έχουν κλειστά τα αυτιά τους. Υπάρχει μόνο η επ’ ακροατηρίω διαδικασία.

Βασικός άξονας του σκεπτικού με το οποίο ζήτησαν και οι δύο εισαγγελείς να απορριφθούν οι ενστάσεις ήταν ότι δεν παραγράφεται το αδίκημα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μόνο από το γεγονός ότι παρήλθε άπρακτη η αποσβεστική συμφωνία για την άσκηση ποινικής δίωξης περί του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Πόρτα στον Άκη και τους συνηγόρους, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013, 10:57

Συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013, 10:09

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης