Την απουσία γιατρών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις επιτροπές που συστήθηκαν για την αξιολόγηση των γιατρών και την κατάταξη τους σε βαθμό ανάλογα με τα προσόντα και την προϋπηρεσία τους καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, στις επιτροπές που συγκροτήθηκαν δεν συμμετέχει ούτε εκπρόσωπος εκλεγμένος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ούτε εκπρόσωπος εκλεγμένος του ΙΣΑ ή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για την αξιολόγηση των προσόντων όμως των συγκεκριμένων ιατρών, οι οποίοι στελεχώνουν το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας παρέχοντας υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι αναγκαία και η συνεισφορά των γιατρών όχι μόνο της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, αλλά και της πρωτοβάθμιας, όπως επίσης και φορέων όπως ο ΙΣΑ και ο ΠΙΣ, ως καθ’ ύλην αρμόδιων και εχόντων την αναγκαία τεχνογνωσία για τα ζητήματα της ΠΦΥ» σημειώνει σε δελτίο τύπου.

Επιπροσθέτως οι ιατροί οι οποίοι εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ έλαβαν γνώση σχετικής εγκυκλίου του Υφυπουργού Υγείας για «8ωρη υποχρεωτική συνεχόμενη εργασία σε ειδικευμένους Ιατρούς, προερχομένους από τις πρώην Μονάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ωστόσο οι γιατροί εκτιμούν ότι το ωράριο αυτό δεν είναι εφικτό όταν θα πρέπει επί 8 ώρες να εξετάζουν ασθενείς τη στιγμή μάλιστα που όπως υποστηρίζουν δεν ισχύει το ίδιο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης