Έναν ολόκληρο λόφο έχουν ισοπεδώσει ιδιώτες στην περιοχή Ψαλίδι, απέναντι από το ξενοδοχείο Sun Palace, στην Κω. Οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος Κω» μετά από καταγγελίες κατοίκων πήγαν στο σημείο που τους είχαν υποδείξει και είδαν ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη χωματουργικές εργασίες με μηχανήματα ιδιώτη εργολάβου.

«Αντικρίσαμε την πλήρη καταστροφή του ορεινού όγκου (η φωτογραφία καλύπτει μόνο ένα μικρό κομμάτι του έργου τους) και καλέσαμε εσπευσμένα την αστυνομία. Δυστυχώς, η παρουσία μας έγινε αισθητή από τους χειριστές, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν, προτού έλθει η αστυνομία, αφήνοντας πίσω τα μηχανήματά τους. Σε σύντομη συνομιλία μαζί τους, μας είπαν ότι απλώς ”καθαρίζουν” και να τους αφήσουμε να βγάλουν μεροκάματο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια κατετέθη μήνυση κατά του ιδιώτη εργολάβου για καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, οικοδομικές εργασίες δίχως άδεια και αθέμιτο ανταγωνισμό. Ειδοποιήθηκε, επίσης, η Ταξιαρχία του νησιού, καθώς κατά τη διάρκεια των παράνομων εργασιών καταστράφηκαν και δύο πολυβολεία του Στρατού.

Πηγή: aegeanews24.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης