Τέλος έλαβε τα ξημερώματα της Τετάρτης μία πολύκροτη δίκη: σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης η «μαύρη χήρα» από την Κοιλάδα της Αργολίδας, η οποία κατηγορείτο για τη δολοφονία του συζύγου της.

Σε μία δίκη-θρίλερ κι έπειτα από πεντέμισι περίπου ώρες, η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία δίκη-θρίλερ κι έπειτα από πεντέμισι περίπου ώρες, η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα της ΤετάρτηςΕκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, το δικαστήριο επέβαλε στη Δήμητρα Βούλγαρη ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και έξι μηνών για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίκη για τη δολοφονία του Θανάση Λάμπρου ολοκληρώθηκε σε συνθήκες πρωτοφανούς έντασης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, διαδραματίστηκαν απίστευτες σκηνές με τους δικηγόρους της κατηγορουμένης.

Έπειτα από συνεχείς αντιπαραθέσεις με την έδρα και τους μάρτυρες, αιτήματα για εξαίρεση της προέδρου και κακοδικία, αναγκαστικές διακοπές και σωρεία προσβλητικών εκφράσεων, παραιτήθηκαν. Την τελευταία μέρα ζήτησαν να επαναδιοριστούν και τελικά αποχώρησαν από την αίθουσα συνοδεία αστυνομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή για την εντολέα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορούμενη δεν άσκησε το δικαίωμά της να απολογηθεί και επίσης αποχώρησε από το δικαστήριο. Κανείς από τους συγγενείς της δεν βρισκόταν στην αίθουσα όταν ανακοινώθηκε η ομόφωνη καταδίκη της.

Τo απόγευμα της Τρίτης ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πιθανή εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Η δολοφονία

Ο Θανάσης Λάμπρου υπήρξε καπετάνιος στο κότερο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Τους τελευταίους μήνες πριν από τη δολοφονία του φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έχοντας κλειστεί στον εαυτό του, ανέφεραν οι φίλοι του. Το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014, βρέθηκε πυροβολημένος, πεσμένος μπρούμυτα σε μια λίμνη αίματος στην αυλή σπιτιού φίλου του, που συνήθιζε να επισκέπτεται καθημερινά για να ταΐζει τα σκυλιά. Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί του χέρι ανήκε στον φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο θύμα.

Οι σφαίρες που δέχτηκε στο στήθος και στο κεφάλι προέρχονταν από το ίδιο περίστροφο του φίλου του. Στον μύλο όμως του όπλου βρέθηκε μόνο ένας κάλυκας. Τα ρούχα που φορούσε ήταν τρύπια από τις σφαίρες, ήταν βγαλμένα και πεταμένα δίπλα του. Το φονικό όπλο αρχικά ήταν σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού, η εξωτερική πόρτα του οποίου βρέθηκε κλειδωμένη. Τα κλειδιά της πόρτας ήταν στο μπρελόκ του θύματος στη μίζα της μηχανής του.

Από την ημέρα που βρέθηκε νεκρός ο άνδρας της, η Δήμητρα Βούλγαρη είχε απευθύνει έκκληση να βρεθεί ο δολοφόνος του συζύγου της, τόσο στην αστυνομία όσο και μέσω τηλεόρασης, καθώς είχε εμφανιστεί αρκετές φορές στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Όπως προέκυψε από τα ερευνητικά δεδομένα, η 38χρονη, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με τον 42χρονο σύζυγό της, τον πυροβόλησε με όπλο (περίστροφο), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Οι έρευνες οδήγησαν στα ίχνη της και αφού ανακρίθηκε, φέρεται να ομολόγησε τον φόνο τον Ιούλιο του 2015.

Με πληροφορίες από το anikolouli

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης