Βαρύτατες ποινές επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 48χρονο και τους δύο γιους του που κατηγορούνταν για την άγρια δολοφονία 31χρονου στελέχους εταιρίας παροχής οδικής βοήθειας.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 22 ετών τον 48χρονο, ενώ οι δύο γιοι του, ηλικίας 24 και 25 ετών, καταδικάστηκαν -αντιστοίχως- σε ποινές κάθειρξης 23 και 22 ετών, καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Όπως κατέθεσε ο 48χρονος, απολογούμενος στο δικαστήριο, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η απόλυση του ιδίου και ενός εκ των παιδιών του από την εταιρία και οι οικονομικές διαφορές, της τάξης των 3,500 χιλιάδων ευρώ, που είχε με το 31χρονο θύμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον 31χρονο πρώην εργοδότη τους σε περιοχή του Ωραιοκάστρου. Φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν στο θύμα τους με σιδηρολοστούς, ενώ επιχείρησαν να ρίξουν στο πρόσωπό του μπογιά με διαλυτικό υγρό. Ο άτυχος νεαρός προέβαλλε σθεναρή αντίσταση και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Τελικά, οι δράστες με περιπετειώδη τρόπο τον μετέφεραν με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε εγκαταλελειμμένη οικοδομή στο Ελευθέριο – Κορδελιό όπου τον ξαναχτύπησαν με τους σιδηρολοστούς και επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τον κάψουν, περιλούζοντάς τον με βενζίνη. Τελικά, ο 48χρονος άρπαξε ένα αυτοσχέδιο όπλο και πυροβόλησε τον 31χρονο, καταφέροντάς του θανάσιμα τραύματα.

Ο 48χρονος ανέφερε στο δικαστήριο καρέ-καρέ τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ωμότητα και ο κυνισμός στην περιγραφή του. «Αισθανόμουν μίσος γι’ αυτόν. Ήθελα τα χρήματά μου», είπε, χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας, υποστηρίζοντας ότι αρχικός στόχος ήταν να απαγάγουν το θύμα, να τον κρατήσουν όμηρο και να ζητήσουν από την οικογένειά του τα χρήματα. Από την άλλη, τα δύο παιδιά του, ισχυρίστηκαν ότι εκτελούσαν τις εντολές του πατέρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης