Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης εις βάρος 48χρονου τυπογράφου, ο οποίος, τον Οκτώβριο του 2008, σκότωσε 62χρονη μέσα στο κατάστημά του, στα Λουλουδάδικα.

Στην απολογία του, ο 48χρονος υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα τοκογλυφίας και δεχόταν αφόρητη πίεση να τακτοποιήσει τις οφειλές του, αφού είχε ξεκινήσει να δανείζεται από το 2000 με μηνιαίο επιτόκιο 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο, το έγκλημα διαπράχθηκε, έπειτα από λογομαχία που είχε ο 48χρονος και η 62χρονη γυναίκα, όταν ξαφνικά ο κατηγορούμενος άρπαξε ένα αιχμηρό αντικείμενο και άρχισε να χτυπά τη γυναίκα στο κεφάλι.

Εν συνεχεία, πέταξε τα ρούχα του σε κάδο απορριμμάτων και, αφού τοποθέτησε το πτώμα της 62χρονης σ’ ένα χαρτοκιβώτιο, το έδεσε με ταινίες.

«Ξέραμε ότι χρωστούσε χρήματα σ’ αυτήν τη γυναίκα. Όταν ακούσαμε τον καβγά, καταλάβαμε αμέσως τι γίνεται» κατέθεσε ένας μάρτυρας, ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκε ακόμη ένα άτομο, το οποίο, όπως υποστήριξε, είχε πέσει θύμα τοκογλυφίας από την 62χρονη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 48χρονος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές, αφού επικοινώνησε με τον δικηγόρο του, και ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι «είχε φτάσει σε απόγνωση».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου του 48χρονου τυπογράφου, ότι το έγκλημα διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής, λόγω της φορτικής συμπεριφοράς του θύματος.

Τα μέλη του δικαστηρίου αναγνώρισαν, τελικά, στον κατηγορούμενο μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Πηγή: agelioforos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης