Ισόβια κάθειρξη σε ταμία για υπεξαίρεση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 13:01
Ισόβια κάθειρξη σε ταμία για υπεξαίρεση
Εκδικάστηκε, ύστερα από πολλές αναβολές, η υπόθεση της υπεξαίρεσης του Μ.Χ., λογιστή, ταμία και διαχειριστή του Συνεταιρισμού και πράκτορα της Αγροτικής Τράπεζας, εις βάρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεπετύμνου Συκαμιάς, ποσού 159.000 ευρώ και σε βάρος συνεταιριστών και της ΑΤΕ, ποσού 294.000 ευρώ περίπου.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Συνεταιρισμού και σε κάθειρξη οκτώ ετών για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος των συνεταιριστών και της ΑΤΕ.

Επίσης, το δικαστήριο επιδίκασε υπέρ του Συνεταιρισμού το ποσό των 169 χιλιάδων ευρώ ως αποζημίωση, καθώς και το ποσό των 20.000,00 ευρώ για ηθική βλάβη και υπέρ της ΑΤΕ για ηθική βλάβη το ποσό των 44 ευρώ με επιφύλαξη από την άσκηση αστικής αγωγής.

Ο κατηγορούμενος είχε εισαχθεί και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και αναμένεται η έκδοση εντάλματος συλλήψεώς του. Η υπόθεση που εκδικάστηκε πρωτόδικα, στην πρώτη συνεδρίαση του νεοϊδρυθέντος Εφετείου Βορείου Αιγαίου, εκκρεμούσε εδώ και 11 χρόνια.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 13:19