Ισόβια και επιπλέον 129 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Νίκο Μαζώτη, λίγες μέρες μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί σχεδίου απόδρασής του με ελικόπτερο.

Ο Νίκος Μαζιώτης ο οποίος δεν ήταν παρών κατά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης κατηγορείται αυτή τη φορά για σειρά παράνομων ενεργειών το διάστημα που ήταν καταζητούμενος ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, μετά την παραβίαση των περιοριστικών του όρων το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η δεύτερη δίκη για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα στις φυλακές Κορυδαλλού και στο εδώλιο εκτός από τον Μαζιώτη κάθονταν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιωργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών.

Δικάστηκαν μεταξύ άλλων για ένταξη και συμμετοχή σε οργάνωση, έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα. Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7. 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η Πόλα Ρούπα η οποία καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείτο, ενώ, για τα κακουργήματα διαχωρίστηκε η δικογραφία και θα δικαστεί για αυτά όταν και εφόσον συλληφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου έγιναν χωρίς την παρουσία του Νίκου Μαζιώτη στο δικαστήριο καθώς η δικηγόρος του δεν έλαβε άδεια από το δικηγορικό σύλλογο να συμμετέχει στη δίκη.

Ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε διορισμό δικηγόρου, ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του, θεωρώντας το παρελκυστικό με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να αποχωρήσει από τη δίκη.

Το κατηγορητήριο αφορά όσα φέρεται να έκανε μετά το 2012 με την παραβίαση των όρων εμφάνισής του, διαρκούσης μάλιστα της πρώτης δίκης του για τον Επαναστατικό Αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης