Ισόβια κάθειρξη ήταν η ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 27χρονο άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος τον Ιούνιο του 2014, στην Ιεράπετρα, κατελήφθη από φονικό αμόκ.

Αφού κατακρεούργησε με μπαλτά έναν ομοεθνή του, στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά έναν 50χρονο Ιεραπετρίτη που δειπνούσε με την οικογένειά του σε ταβέρνα της παραλίας, ενώ κατόπιν επιτέθηκε και σε αστυνομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος, πριν να δολοφονήσει τον συμπατριώτη του, είχε βιάσει τη γυναίκα του εργοδότη του στο θερμοκήπιο όπου εργαζόταν.

Το δικαστήριο, που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του συμπατριώτη του 27χρονου και επιπλέον 26 χρόνια κάθειρξης για δύο απόπειρες δολοφονίας, καθώς και για τον βιασμό της γυναίκας.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, τόσο ο ίδιος στην απολογία του, όσο και ο συνήγορός του ισχυρίστηκαν ότι «είναι άρρωστος». Μάλιστα προσκομίστηκε και σχετική διάγνωση από το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, σύμφωνα με την οποία ο 27χρονος πάσχει από βαριάς μορφής ψύχωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης