Με την επιβολή των ισοβίων στον καταδικασθέντα Βαγγέλη Στεφανάκη τελικά κλείνει τελεσίδικα η υπόθεση της δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, πριν από επτά χρόνια, στη Νέα Μάκρη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση η οποία τον είχε «ρίξει» στα 20 χρόνια, από τα ισόβια που πρωτοδίκως του είχαν επιβληθεί, χάρη στην αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ύστερα όμως από αναίρεση του Αρείου Πάγου ως προς το επίμαχο ελαφρυντικό, ο Βαγγέλης Στεφανάκης κάθισε για τρίτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να ακούσει τη νέα ετυμηγορία των δικαστών. Ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό ήταν η ομόφωνη απόφαση των τακτικών δικαστών και των ενόρκων για ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει, τον Απρίλιο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση,  με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιστρέφει μετά τη νέα του καταδίκη στη φυλακή, όπου θα πρέπει να παραμείνει ακόμα επτά χρόνια. Σε περίπτωση που οι δικαστές αναγνώριζαν στον καταδικασθέντα και πάλι το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, τότε θα μπορούσε να περάσει ελεύθερος την πόρτα της φυλακής σε δύο μήνες, δηλαδή τον Αύγουστο.

Καταπέλτης για τον Βαγγέλη Στεφανάκη ήταν και η εισαγγελέας της έδρας η οποία στην αγόρευση της,  ζήτησε να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό επειδή κατά την άποψή  της,  τα πραγματικά περιστατικά δεν αποδεικνύουν ότι ο Στεφανάκης είχε ειλικρινή μεταμέλεια αφενός επειδή αφού χτύπησε πολύ  την 23χρονη την οποία, αν και  ήταν αναίσθητη, δεν την πήγε καν  κατευθείαν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του,  αλλά πήγε προηγουμένως το σπίτι ενός φίλου του. Επιπλέον,  κρυβόταν επί ένα μήνα μέχρι να παραδοθεί στις αρχές.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντος, Μ. Δημητρακόπουλος, αντέδρασε έντονα και εμφανίστηκε λάβρος κατά της εισαγγελέως κατηγορώντας την ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπάκη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι… Όχι τώρα που είναι για φυλακή…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης