Ισοβίτης εκβίαζε ομοεθνή του στα Τρίκαλα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012, 16:10
Ισοβίτης εκβίαζε ομοεθνή του στα Τρίκαλα
Δικογραφία σχηματίστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, έγκλειστου στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων.

Ο αλλοδαπός- με ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία – κατηγορείται για εκβίαση κατ' εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί Όπλων.

Ειδικότερα, ο 29χρονος αλλοδαπός, εντός του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, όπου κρατείται, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, εξανάγκασε 33χρονο ομοεθνή του και συγκρατούμενό του στο ίδιο κελί, χρησιμοποιώντας βία εναντίον του (απειλές, ύβρεις, απειλή με αυτοσχέδιο μαχαίρι), να καταθέσει σε τραπεζικούς λογαριασμούς που του υποδείκνυε, χρηματικά ποσά.
Κατά το χρονικό διάστημα από 17 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, ο 29χρονος κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ. Επίσης, με απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα επιχείρησε να εξαναγκάσει τον 33χρονο, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

Πηγή:thessalianews
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012, 16:26