Μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης IsraAid εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται στη Λέσβο και τη Ρόδο.

Προσφέρουν φαγητό, υπνόσακους και ιατρική περίθαλψη στους πρόσφυγες από τη Συρία. Τα μέλη της έχουν υποστήριξη από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας και την American Jewish Committee

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσία τους στην Ελλάδα έγινε με την στήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας σε συντονισμό φυσικά με τα Υπουργεία Υγείας και Μετανάστευσης και ιδιαίτερα με τον κ. Γιάννη Μουζάλα, Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη εγκρίνει την αποστολή 1.5 τόνων φαρμακευτικής βοήθειας για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, και συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Τα φάρμακα αναμένεται να καταφτάσουν τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι η IsraAid

Η IsraAid είναι μια διεθνής ΜΚΟ που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο προσφέροντας ζωτική ανθρωπιστική βοήθεια που σώζει ζωές ανταποκρινόμενη σε ανθρωπιστικές καταστροφές.

Δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες, ενώ διατηρεί μακροχρόνια εργασία σε 14 από αυτές. Έχει δραστηριοποιηθεί σε Μουσουλμανικές χώρες όπως το Πακιστάν, το Ιράκ και την Ιορδανία.

Ως εκ τούτου, συνεργάζεται συχνά με δυνάμεις της Αστυνομίας, της ακτοφυλακής, κυβερνητικούς αξιωματούχους, κοινωνικούς λειτουργούς αλλά και μέλη κοινοτήτων. Στην Ελλάδα έχει έρθει για να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και των άλλων ΜΚΟ.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης