Ισχυρή αστυνομική δύναμη με ομάδες της ΥΜΕΤ είχε αποκλείσει από νωρίς δρόμους παρακείμενους στην οικία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά.

Ο αποκλεισμός έγινε για προληπτικούς λόγους, καθώς στο δημαρχείο της πόλης οι μικροομολογιούχοι διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα και η αστυνομία ήθελε εμποδίσει τυχόν μετακίνησή τους προς την πρωθυπουργική κατοικία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, λίγα λεπτά μετά τις 17.00, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Κηφισίας, έξω δηλαδή από το Δημαρχείο της Κηφισιάς, η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών εναντίον των συγκεντρωμένων ομολογιούχων. Αυτήν την ώρα δύο κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την Κηφισίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι, από την πλευρά τους, δηλώνουν πως δεν αποχωρούν και έχουν παραταχθεί πίσω από κάδους απορριμμάτων.

Περίπου 150 άτομα θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το σπίτι του πρωθυπουργού και να του επιδώσουν ψήφισμα, όμως οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν και προέβησαν σε χρήση χημικών. Δεν επιτρέπουν ούτε σε αντιπροσωπεία των ομολογιούχων να μεταβεί στην πρωθυπουργική κατοικία για τον ίδιο σκοπό.

Λίγα λεπτά πριν από τις 18.00, οι ομολογιούχοι πραγματοποίησαν τελικά πορεία προς τον «Τροχονόμο», όπου και διαλύθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Η πορεία κατέληξε στον «Τροχονόμο»)

Δηλώσεις Ν. Παπαγεωργίου

 Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης