Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη 01.50 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Κουντουριωτών 11 στην περιοχή του Χαλανδρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο σπίτι διαμένει η Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Παρασκευή Καλαΐτζή, η οποία μεταξύ άλλων είχε εκδικάσει την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου. Την ώρα της έκρηξης η γυναίκα βρισκόταν μέσα στη μονοκατοικία και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για κάποιον τραυματισμό.


(Η είσοδος του σπιτιού)

Σε αυτό το κτήριο υπάρχουν δύο διαμερίσματα, μ’ έναν από τους ενοίκους να εξηγεί στην κάμερα της zougla.gr πως ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τι είπε ο ένοικος…

Οι πυροτεχνουργοί προσπαθούν να εξακριβώσουν το ακριβές σημείο όπου τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, με τις πρώτες εικόνες από τον χώρο της έκρηξης να θυμίζουν… βομβαρδισμένο τοπίο.


(Εικόνες καταστροφής στον προαύλιο χώρο στα δεξιά του σπιτιού)

Από την έκρηξη προκλήθηκε κρατήρας ενός μέτρου στο έδαφος, ενώ έπεσε και μια μάντρα στον προαύλιο χώρο της κατοικίας. Την ίδια στιγμή, το ωστικό κύμα έσπασε τζάμια σε γειτονικά κτήρια και προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο σπίτι.


(Το σημείο όπου βρισκόταν η μάντρα του σπιτιού)


(Κατεστραμμένη πόρτα από γειτονική κατοικία)

Μαζική η κινητοποίηση της αστυνομίας

Λίγα λεπτά μετά την ισχυρή έκρηξη επί τόπου έσπευσαν τα πρώτα περιπολικά της αστυνομίας, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε άνδρες, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν, καθώς δεν υπήρχε εστία φωτιάς.

Αστυνομικοί προχώρησαν στον αποκλεισμό των χώρων περιμετρικά της μονοκατοικίας, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες έρευνες. Παράλληλα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο, όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα, μέχρι να εξακριβωθεί πως δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός.

Δείτε τις πρώτες εικόνες έξω από το κτήριο όπου σημειώθηκε η έκρηξη…

Ανάστατοι οι γείτονες

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν πως ο θόρυβος ήταν τόσο εκκωφαντικός, ώστε τους ανάγκασε να βγουν τρέχοντας έξω από τα σπίτια τους, προκειμένου να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί, την ίδια στιγμή που τα τζάμια στα παράθυρα είχαν γίνει… θρύψαλα, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που τα προστατευτικά ρολά στο πάνω μέρος έφυγαν από τη θέση τους.


(Σπασμένα τζάμια σε γειτονικά σπίτια)

Η έκρηξη έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε γειτονικές περιοχές, με την αστυνομία να δέχεται δεκάδες κλήσεις από Ψυχικό, Χολαργό, Μαρούσι, Αγ. Παρασκευή και Αμπελόκηπους. Το ίδιο συνέβη και στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Ριζαρίου και Μικράς Ασίας, Χαλάνδρι).

Δείτε τα video με τις δηλώσεις κατοίκων της περιοχής…

Ρεπορτάζ:
Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος
Σωτήρης Σκουλούδης

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

/uploads/Media/Kaltura/Video/2012/Nov/22/1_ffu4eoyw.jpg
/uploads/Media/Kaltura/Video/2012/Nov/22/1_vbkv2ucp.jpg

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης