Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την πόλη της Πρέβεζας και τις γύρω περιοχές τις μεταμεσονύχτιες ώρες.
Αρχικά εκδηλώθηκαν ισχυροί άνεμοι τις μεταμεσονύχτιες ώρες, που έφεραν ανησυχία στους κατοίκους.

Ακολούθησε ισχυρή βροχόπτωση και για περισσότερο από μισή ώρα όλη η πόλη βρίσκονταν στο έλεος της κακοκαιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, τα προβλήματα που προκλήθηκαν δεν αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σοβαρά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πτώσεις δέντρων καθώς και βραχυκύκλωμα σε κολώνα της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, πτώση μεγάλη κλαδιού στον πλάτανο στον Άγιο Κωνσταντίνο προκάλεσε υλικές ζημιές σε όχημα, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε για την απομάκρυνση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτώση δέντρου σημειώθηκε επίσης και στην περιοχή του νοσοκομείου, πίσω από το νεκροταφείο, καθώς τρεις παρόμοιες περιπτώσεις με πτώσεις μεγάλων κλαδιών αντιμετωπίστηκαν από την Π.Υ. στην εθνική οδό Πρέβεζας Ιωαννίνων, χωρίς να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ εκτός από συνεχείς διακοπές ρεύματος, προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα ενώ το πρόβλημα αποκαταστάθηκε από τεχνικούς της ΔΕΔΔΗΕ.

Όσον αφορά την κατάσταση στην χερσαία ζώνη και το λιμάνι δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ζημιές σε σκάφη ή σε εγκαταστάσεις της παραλιακής.

Σύμφωνα με το χθεσινό έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η πρόσκαιρη αυτή επιδείνωση του καιρού θα υποχωρήσει αρχικά στην Ήπειρο και ακολούθως στο Ιόνιο από σήμερα το μεσημέρι.
Φαίνεται πάντως πως τα φαινόμενα από τα ξημερώματα βρίσκονται σε ύφεση. ωστόσο οι αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση νέων έκτακτων φαινομένων.

Πηγή: pamepreveza

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης