Συνάντηση με 150 εκπροσώπους σχολείων της βόρειας Ιταλίας θα έχουν στα τέλη Μαΐου, στο Μιλάνο, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών στην περιοχή.

Ήδη, στην πρόσφατη διεθνή τουριστική έκθεση BIT (Borsa Internazionale Del Turismo) 2014, που διοργανώθηκε στο Μιλάνο και όπου συμμετείχε η Περιφέρεια, συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα διοργάνωσης και φιλοξενίας σχολικών εκδρομών μαθητών από τη βόρεια Ιταλία στην Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, τη Βεργίνα και το Δίον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι συζητήσεις μας θα γίνουν λίγο πριν από το καλοκαίρι διότι τα σχολεία στην Ιταλία αποφασίζουν στα τέλη της σχολικής χρονιάς για τις εκδρομές, οι οποίες τελικά πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο, στην αρχή δηλαδή του επόμενου εκπαιδευτικού έτους» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Γιώργος.

Ήδη, οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της Ιταλίας εκδήλωσαν ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον προς τους εκπροσώπους της Περιφέρειας σχετικά με την οδική σύνδεση της Κεντρικής Μακεδονίας με την Ιταλία, που καθιστά πλέον την πρόσβαση στην Ελλάδα ταχύτερη και ευκολότερη. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η παρουσίαση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής βραβεύτηκε από τη διευθύντρια έκδοσης του ταξιδιωτικού περιοδικού «Marco Polo».

«Με συντονισμένες δράσεις, ενισχύουμε την αναβαθμισμένη τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διαδίδουμε τη νέα φιλοσοφία μας για τον τουρισμό, διεισδύουμε σε νέες τουριστικές αγορές και παγιώνουμε τη θέση μας στις αγορές και τα κοινά- στόχους που μας επιλέγουν τα τελευταία χρόνια» δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον απόηχο της έκθεσης ΒΙΤ, ο κ. Γιώργος γνωστοποιεί ότι προηγήθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας σε μεγάλη τουριστική έκθεση στη Στοκχόλμη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η επικείμενη αεροπορική σύνδεση της πόλης με τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η τελευταία θεωρείται πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Σκανδιναβούς.

Παράλληλα, προγραμματίζεται μια σειρά δράσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται η συμμετοχή της Περιφέρειας στις τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου, της Βουδαπέστης και της Μόσχας, εντός του Μαρτίου και σε εκείνη του Βελιγραδίου, στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Επίσης, η Περιφέρεια θα συμμετέχει το 2015 στην έκθεση EXPO 2015 που θα γίνει στο Μιλάνο, όπου «φιλοδοξεί» να προβάλλει τα προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής της Μακεδονικής γης (ελιά, λάδι, μέλι κ.ά.). Τέλος, τον ερχόμενο Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Μιλάνο ένα διήμερο γαστρονομίας με τη συμμετοχή ενός Ιταλού και ενός Έλληνα σεφ, που θα χρησιμοποιήσουν στις δημιουργίες τους προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης