Ιταλικό... πόδι στην Πάργα και την Πρέβεζα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 19:04
Ιταλικό... πόδι στην Πάργα και την Πρέβεζα
Την δυνατότητα συμμετοχής εξειδικευμένων ιταλικών εταιρειών στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης των υποδομών του λιμανιού της Πάργας, συζήτησε ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα, κ. Gianpaolo Scarante, με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Σ. Πηγή.

Επίσης, ο πρέσβης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Πρέβεζα, συνάντησε τους εκπροσώπους των κυριοτέρων Αρχών της περιοχής.

Με τον νομάρχη της Πρέβεζας, κ. Β. Ιωάννου, και τον δήμαρχο της Πρέβεζας, κ. Μ. Λάπα, εξετάστηκε το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού, και σχεδιάστηκε από κοινού η ανάληψη νέων πρωτοβουλιών με σκοπό την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων.

Ειδικότερα, εξετάστηκε η πρόταση διοργάνωσης (κατά την διάρκεια του προσεχούς καλοκαιριού) μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων, που μέσω των εικαστικών τεχνών, της μουσικής και του κινηματογράφου, θα προσφέρουν ένα πανόραμα του σύγχρονου ιταλικού πολιτισμού στην Πρέβεζα.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης των ιαματικών πηγών της περιοχής με την συνεισφορά της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας των ιαματικών εγκαταστάσεων της Ιταλίας, και η πρόσκληση σε ιταλούς tour operator να επισκεφθούν την περιοχή με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 19:43